Beleveniswandelingen

De Meetjeslandse Gidsenvereniging en het Plattelandscentrum Meetjesland hebben een ruim aanbod belevingswandelingen uitgewerkt om het erfgoed van het Meetjesland voor te stellen. Deze wandelingen reserveert u via info@meetjeslandsegidsen.be, uitgezonderd van twee wandelingen, die via het Plattelandscentrum Meetsjesland dienen gereserveerd te worden: ‘Wandel mee nen Tseut in Usteklu’ en ‘Van Export tot Cuberdon’. Contacteer hen daarover op 09/379 78 37 of via
info@plattelandscentrum.be

 

Boekhoute Vluchtroute 14

Boekhoute Vluchtroute 14

Smokkelen was alom tegenwoordig tijdens de Groote Oorlog, voor velen was het een kwestie van overleven. Word zelf smokkelaar en probeer onopgemerkt de grens over te geraken! Pas op voor de Duitse bezetter! Meer info

Marcel de Palingvisser

Marcel de Palingvisser

De tocht “Op stap met Marcel de palingvisser” vertelt het verhaal van een visser, zoals er destijds veel in het Krekengebied actief waren. Het geheel is opgevat als dropping. Onderweg krijgt u meer informatie over paling(vangst), beproefde recepten, ontstaan van palingrestaurants…
Meer info

Bezoek het Meetjesland Restaurant met de Nostalbus

Bezoek het Meetjesland Restaurant met de Nostalbus

Proef op één avond in drie verschillende Meetjeslandse locaties lokale producten.

Bij de start neemt u de Nostalbus en onder de begeleiding van een ervaren Meetjeslandse Gids maakt u kennis met de geschiedenis van voeding in het Meetjesland én natuurlijk zijn er ook de verschillende gerechten onderweg.
Meer info

De Leie verleidt

De Leie verleidt

Schilders, schrijvers en dichters vonden hier als vanzelf inspiratie. De Leie was in de 19de en 20ste eeuw de ‘Golden River’ met groot economisch belang. Momenteel is het een interessant natuurgebied met grote biodiversiteit aan dieren en planten.
Meer info

Slager André bezoekt de Vette Veemarkt

Slager André bezoekt de Vette Veemarkt

Beleef een dagje Vette Veemarkt in ‘t klein

In deze belevingswandeling laat Slager André u de Vette Veemarkt in Zomergem herbeleven. De naakte feiten, pittige anekdotes en allerlei wetenswaardigheden worden doorspekt met 2 haltes, waar u enkele hapjes en drankjes proeft. De wandeling duurt ongeveer 2,30 uur en is 4,5 km lang.

Meer info

Gehuld in Nevele(n)

Gehuld in Nevele(n)

Schimmen dwalen rond in het land van Nivella of “nieuw land”.

Wandel mee en ontmoet de belangrijkste figuren die Nevele ooit kende. Geschonden door het verbrede tracé van het Schipdonkkanaal en in de schaduw van zijn bekendste schrijver, verbergt Nevele een boeiende geschiedenis.
Meer info

Textielbaron de Hemptinne

Textielbaron de Hemptinne

Ontdek het rijke textielverleden van Waarschoot.

Waarschoot heeft een rijk textielverleden. Nog steeds getuigen gebouwen en andere zaken van deze roemruchte periode in de gemeente. Het Plattelandscentrum Meetjesland en de Meetjeslandse Gidsenvereniging organiseren daarom een belevingswandeling, waarbij u terugblikt op deze woelige periode.
Meer info

Van Export tot Cuberdon

Van Export tot Cuberdon

Centraal bij deze belevingswandeling staan de Eeklose producten van vroeger en nu. We staan stil bij de Cuberdon, het Krüger Export bier, de speculoosfabrieken, de Herbakkerslegende,… Meer info

Hofke van plaisance

Hofke van plaisance

Ontdek het leven op stand in Lovendegem.

Tijdens een flinke wandeling van ongeveer 5 km in Vinderhoute, wordt halt gehouden bij elke ‘hof van plaisance’ op onze weg. Onderweg geeft de gids uitleg over het leven in de 19de eeuw, zowel van de arbeider als van de bourgeoisie.
Meer info

webdesign: markoniest