Tegenwindwandeling tussen de kreken

27/10/2019
2:00 pmto4:00 pm

Zondag 27 oktober is de Internationale dag van de Stilte. Ga daarom met onze gids mee door het mooie krekengebied in Sint-Laureins, de wind en de stilte achterna.

Stilte is meer dan de afwezigheid van geluid. Stilte is het resultaat van verstillen. Het is een proces van vertragen, verlangzamen, onthaasting, stilvallen, stil staan… Het is tegelijk ook vereenvoudigen, versimpelen, versoberen, verminderen, verkleinen, loslaten… Het is in het eigen drukke bezig zijn, ruimte en tijd maken voor… iets anders. Van dit verstillen kan je proeven tijdens een stiltecirkel op zondag 27 oktober tijdens de Internationale dag van de Stilte.

Het krekengebied in Sint-Jan-in-Eremo is de uitvalsbasis voor een avontuurlijke tocht. De richting van de tocht wordt bepaald door de wind, zodat deelnemers de weersomstandigheden ten volle ervaren en de tocht op voorhand moeilijk te voorspellen is. Nadien keren we langs een ander pad terug naar de startplaats. We spreken af om 14:00 aan Sint-Jansbrug 124 in Sint-Jan-in-Eremo. Deelname is gratis, inschrijving vooraf is niet nodig. Deelnemers krijgen achteraf een attentie.