Meetjeslandse gidsen

MGbeurs2016TOV
Meetjeslandse gidsen
brengen thematische wandelingen, fietstochten, lezingen en bus rondritten doorheen de verschillende gemeenten van het Meetjesland. De rijke geschiedenis en cultuur van de verschillende gemeenten staat hierin centraal. We vertellen verhalen over kreken en polders, over steden en dorpen, over paters en varkens, over bezetters en bevrijders en over de eeuwenoude strijd voor landbouwverbetering.

Onze gidsen zijn gediplomeerde gidsen, erkend door Toerisme Vlaanderen.

Recente reacties:

‘Ik wil U nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de aangename en leerrijke beleveniswandeling afgelopen zondag. Iedereen was na afloop heel enthousiast! We zijn vol lof: een puike organisatie, prachtige wandeling, heel interessante wetenswaardigheden, enkele ludieke elementen (de gevangenneming, het verzamelen van bloemen, …). Ook dank aan de andere medewerkers (de passeur, de mensen van de huifkar, …).’

Hilde Van Daele

Hierbij willen wij nogmaals onze dank overbrengen i.v.m. de uitstap van gisteren (17/10/2018). t.g.v. ons bezoek aan Boekhoute. Een pluim zeker voor de twee gidsen Godelieve Van Laere en Godfried Stockman. Onze meegereisde leden waren enorm opgetogen en verwonderd van wat Boekhoute te bieden heeft. We laten niet na deze activiteit door te geven aan de andere groeperingen van de Koperen Passer. Wil u onze gelukwensen zeker overmaken aan Godfried en Godelieve? En wie weet … tot een volgende keer.

Daniel Desrumaux voor Koperen Passer Ieper – Poperinge – Wervik.

In naam van de aanwezige Elga-leden wens ik jullie hartelijk te danken voor de interessante uiteenzettingen en de rondrit met de bus op het domein van het Waterspaarbekken in Evergem. De gidsen Godfried en Eddy hebben op een eenvoudige manier de werking van de Watergroep uitgelegd. Waarvoor onze oprechte dank! We waren blij maar ook een beetje verbaasd dat we de eerste groep waren die om een Franstalige gids vroeg voor dit bezoek.

Martine voor Elga

Ons bezoek aan ‘De Watergroep’ Kluizen ( SLB Meulebeke op 27 juni laatst ) is prima verlopen. Iedereen was vol lof over, het onthaal, de gidsen, de inleidende projectie, de uitleg tijdens rondrit en productie,… Vandaar : nogmaals hartelijk dank (namens alle 55 SLB-ers ) voor deze aangename en leerrijke voormiddag.
Marcel Vervaeke
Secretaris SLB Meulebeke

Hoogwelgeboren heer Amedée Pycke de Peteghem
Dag Guy,
Hartelijk dank voor de geslaagde rondleiding in uw kasteel! Ik hoop dat we niet te veel vuil gemaakt hebben. We hebben er van genoten. We hebben nadien ook genoten van uw culinaire suggesties, we kozen het Vynckhuys in Deinze. Twee prinsessen willen best in de vakantie in uw kasteel komen logeren. Het was een aangenaam weerzien!

Onze wandeling op zaterdag 2 juni was een volmondig succes. Het programma rond Boekhoute en de zonneberg vormde een mooi geheel. Alle lof en waardering voor de gids Luc Vermeylen. Zijn zeer gedocumenteerd verhaal, gebracht op een rustige manier, en de aandacht voor vragen en opmerkingen uit de groep, hebben ons een prachtige namiddag bezorgd. Ook dank voor de goede organisatie door jullie medewerkers. Ik zal zeker nog beroep doen op jullie diensten en ook in de groep waren er verschillende deelnemers die jullie coördinaten gevraagd hebben.
Rita Van Renterghem

Hierbij wil ik jullie nogmaals van harte bedanken voor de zeer goed gegidste Vossenwandeling in Wippelgem afgelopen zondag. We hebben ervan genoten, we hebben er veel van opgestoken en zelfs de weergoden waren ons goed gezind. Alle deelnemers waren enthousiast. Meer moet dat niet zijn. Warm aan te bevelen!
Hilde Lissens

Op zaterdagnamiddag 15 oktober kregen we een gegidste wandeling te Watervliet(dorp/kerk) en een natuurwandeling rond de kreken. Onze gids was de Heer Luc Vermeylen. Graag hadden we hem toch wel eventjes in de bloemen gezet. We hebben met onze 18 leden genoten zowel van zijn historisch/culturele uitleg als de uitleg over het nut, fauna en flora van de kreken. Daarom deze dikke proficiat.
Vriendenkring Para-Plus

We hebben deze wandeling gevolgd en deze was fantastisch
Wippelgem is echt goed bevonden en misschien kunnen we met onze vereniging Willemsfonds uit Staden deze wandeling opnieuw doen. Dank aan de gids voor de goede uitleg.

Heidi Trybou

Ik wil jullie terug bedanken namens de groep Limburg Wind voor de aangename en degelijke gidsbeurt van Luc , Luc , Godfried en jezelf!
Paul Vaernewyck namens Hefboom vzw en Limburg Wind Vzw

Onze deelnemers waren allen zeer tevreden over het interessante bezoek aan de Zonneberg. De gids, Luc Eyerman, is een boeiende verteller.
Katrien Cocquyt

We hebben super genoten van de wandeling met Félicienne in de Huysmanhoeve (9/5). Ik vond de tocht heel goed in elkaar zitten, heel leuk en interessant. Echt goed. Veel afwisseling.
We gaan zeker nog meegaan, als er nieuwe dingen zijn, mag je me dit zeker laten weten.

Mieke Van Deursen, Plattelandscentrum Meetjesland vzw

Het is ondertussen al 2 weken geleden dat wij met onze groep  het museum van Boekhoute bezochten (20/4). Wij willen hiermee  de ganse organisatie, en ook de mensen achter de schermen,  hartelijk danken. Iedereen was onder de indruk en de gids Godfried bracht ons een boeiende uitleg over de geschiedenis in onze streek. Dit alles verdient een dikke pluim. We vertellen het verder!
Wilfried en Francinne Crispyn en onze Kumplé vrienden

De leden van Amicitia waren erg tevreden over de aangename en plezante daguitstap naar het Meetjesland op 11/11. Gids Eddy Matthys heeft met zijn interessante uitleg een gewaardeerde bijdrage geleverd.
We houden eraan u nogmaals oprecht te danken.

Amiticia

 

 

???????????????????????????????

webdesign: markoniest