Meetjeslandse gidsen

MGbeurs2016TOV
Meetjeslandse gidsen
brengen thematische wandelingen, fietstochten, lezingen en bus rondritten doorheen de verschillende gemeenten van het Meetjesland. De rijke geschiedenis en cultuur van de verschillende gemeenten staat hierin centraal. We vertellen verhalen over kreken en polders, over steden en dorpen, over paters en varkens, over bezetters en bevrijders en over de eeuwenoude strijd voor landbouwverbetering.

Onze gidsen zijn gediplomeerde gidsen erkend door Toerisme Vlaanderen.

Gidsen in opleiding op bezoek
Bovenstaande foto toont Sophie Huysman van de Meetjeslandse Gidsen met een aantal gidsen in opleiding die zij onderricht in de geschiedenis van het Meetjesland.

 

Recente reacties:

Op zaterdagnamiddag 15 oktober kregen we een gegidste wandeling te Watervliet(dorp/kerk) en een natuurwandeling rond de kreken. Onze gids was de Heer Luc Vermeylen. Graag hadden we hem toch wel eventjes in de bloemen gezet. We hebben met onze 18 leden genoten zowel van zijn historisch/culturele uitleg als de uitleg over het nut, fauna en flora van de kreken. Daarom deze dikke proficiat.
Vriendenkring Para-Plus

We hebben deze wandeling gevolgd en deze was fantastisch
Wippelgem is echt goed bevonden en misschien kunnen we met onze vereniging Willemsfonds uit Staden deze wandeling opnieuw doen. Dank aan de gids voor de goede uitleg.

Heidi Trybou

Ik wil jullie terug bedanken namens de groep Limburg Wind voor de aangename en degelijke gidsbeurt van Luc , Luc , Godfried en jezelf!
Paul Vaernewyck namens Hefboom vzw en Limburg Wind Vzw

Onze deelnemers waren allen zeer tevreden over het interessante bezoek aan de Zonneberg. De gids, Luc Eyerman, is een boeiende verteller.
Katrien Cocquyt

We hebben super genoten van de wandeling met Félicienne in de Huysmanhoeve (9/5). Ik vond de tocht heel goed in elkaar zitten, heel leuk en interessant. Echt goed. Veel afwisseling.
We gaan zeker nog meegaan, als er nieuwe dingen zijn, mag je me dit zeker laten weten.

Mieke Van Deursen, Plattelandscentrum Meetjesland vzw

Het is ondertussen al 2 weken geleden dat wij met onze groep  het museum van Boekhoute bezochten (20/4). Wij willen hiermee  de ganse organisatie, en ook de mensen achter de schermen,  hartelijk danken. Iedereen was onder de indruk en de gids Godfried bracht ons een boeiende uitleg over de geschiedenis in onze streek. Dit alles verdient een dikke pluim. We vertellen het verder!
Wilfried en Francinne Crispyn en onze Kumplé vrienden

De leden van Amicitia waren erg tevreden over de aangename en plezante daguitstap naar het Meetjesland op 11/11. Gids Eddy Matthys heeft met zijn interessante uitleg een gewaardeerde bijdrage geleverd.
We houden eraan u nogmaals oprecht te danken.

Amiticia

 

 

???????????????????????????????

webdesign: markoniest