Een wandeling in Drongengoed

Geïnteresseerd in een stukje natuurpracht van jewelste? Dan is de groene long van het Drongengoedbos zeker en vast iets voor jou!

Onze Meetjeslandse gids neemt uw groep graag op sleeptouw in het grootst aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen, het landschapspark Drongengoed. Daar komt niet enkel de natuur aan bod, maar ook het verhaal over het vallen en opstaan van één van de abdijhoeves in Maldegem.

En daar stopt het uiteraard niet. U krijgt verhaal na verhaal over de pottenbakkerijen, de bezembinders, het unieke heidelandschap of het specifieke cuesta-landschap. De tocht leidt uw groep verder langs de restanten van de oude hofstede en de tweede en huidige hoeve. Tot slot staat onze gids ook stil bij de aanwezigheid van het ex-Navo vliegveld en bij de toekomst van dit landschapspark. Veel stof tot gesprekken, we raden dus altijd een streekbiertje achteraf aan!

Desgewenst kan dit programma ook als fietstocht gereserveerd worden, en dan passeert uw groep via allerhande trage wegen ook langs het centrum van Knesselare en verschillende oude hoeves van Wessegem. Meer weten of reserveren kan via info@meetjeslandsegidsen.be!

Terug naar overzicht